Župan Anušić u Đakovu

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić bio je u radnom posjetu Grad Đakovu. Nakon otvaranja nove školske dvorane u Selcima Đakovačkim, gdje je posjetio i NK Omladinac, obišao je Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“, čije su zgrade predmetne i razredne nastave obuhvaćene županijskim projektom energetske obnove. Potom je obišao i zgradu bivšeg rodilišta koja je prenamijenjena u liječničke ordinacije.

Ugodno me iznenadila informacija da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine imala 63,20 milijuna kuna izravnih investicija na području Grada Đakova. Obnovljeno je šest zgrada osnovnih i srednjih škola u vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Županije obnovljen je Dom zdravlja OBŽ u Đakovu, preuređena je i rekonstruirana zgrada nekadašnjeg rodilišta u niz specijalističkih i ordinacija opće medicine, ordinacije su opremljene novom dijagnostičkom opremom. Prije tri i po godine srednjoškolsko igralište obnovljeno je novom sportskim terenima, rasvjetom i tartan stazom. Županija i Grad sufinanciraju školske obroke za učenike osnovnih škola te provodimo još niz drugih projekata. Nadam se da je Osječko-baranjska županija opravdala svoju ulogu na području Grada Đakova, naravno zajedno s gradskom upravom koja inzistira na svojim projektima. Nastavljamo dalje raditi na projektima, osobito školstva i zdravstva za koje je nadležna županija, a sadašnji mandat možemo zadovoljavajuće ocijeniti jer je 63 milijuna kuna stvarno velika investicija – zaključio je danas župan Ivan Anušić.

Župan je obišao zgradu predmetne nastave Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo na kojoj su završeni radovi na energetskoj učinkovitosti zgrade škole vrijedni 2,5 milijuna kuna. Kako je tom prilikom rekao ravnatelj Ante Andabak, zgrada je prekrasno obnovljena izvana, a uređene su i zbornice, sanitarni i druge prostorije.

Posjetio je potom Dom zdravlja OBŽ u Đakovu, točnije zgradu nekadašnjeg rodilišta koja je preuređena i rekonstruirana zgrada u niz novih ordinacija. Kako je rekao zamjenik ravnatelja Doma zdravlja OBŽ dr. sc. Tamer Salha, ukupna ulaganja Županije u Đakovu kroz navedeni projekt iznose 4,46 milijuna kuna. Uz već napravljene investicije, objavio je da je u tijeku javna nabava digitalnog mamografskog uređaja s tomosintezom, najsuvremenijeg uređaja za radiološko oslikavanje dojki.