Paulić: Optužbe SDP-a su neosnovane!

Direktor Baranjske čistoće Damir Paulić reagirao je na priopćenje GO SDP-a Beli Manastir.

“Predsjednik GO SDP Beli Manastir Marko Bogatić proziva Baranjsku čistoću „…razmjeri nesposobnosti ili najblaže rečeno neodgovornosti su dosegle posljedice koje se uskoro uopće neće moći sanirati…“ što je neosnovana tvrdnja jer činjenice potvrđuju obrnuto: uspješno poslovanje.” stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

“Činjenice:

  1. Na dan preuzimanja uprave tvrtke Baranjske čistoće 01.08.2017. godine stanje obveza namjenskih sredstava za sanaciju deponije iznosilo je 2,5 milijuna kuna, dok danas obveza iznosi 843.000,00 kuna
  2. Navedena činjenica je potvrda uspješnog i odgovornog financijskog poslovanja uprave.
  3. Na dan preuzimanja uprave tvrtke Baranjske čistoće 01.08.2017. godine u tvrtki su kronično nedostajala sredstva za rad (kamioni, strojevi, alati, radna oprema – čak nije ni toalet bio adekvatan (toalet u prostoru blagajne) ili npr. smo dvije devastirane kosilice za travu i drugo.
  4. Danas Baranjska čistoća posjeduje zavidnu razinu opreme i alata te obnovljene sve radne prostore. Baranjska čistoća je investirala preko 10 milijuna kuna: kamioni, oprema, sortirnica, poslovni modeli (gradske režije, okolišni poticaj, peta kanta, biootpad) a da ne govorimo o grobljima – po grobljima do uređenja uglavnom se hodalo po blatu.
  5. Tvrdnja da je Grad prije dvije godine pokrio dug Baranjske čistoće od 1,2 milijuna kuna (subencijom) je kleveta – neistina. Činjenica je obrnuta: 2017. godine po mom dolasku za direktora Baranjske čistoće dočekala me inspekcija i problemi s hrpama stakla. U inspekcijskom postupku je izdana mjera hitnog rješavanja problema i nabave reciklažnog dvorišta. Baranjska čistoća je vlastitim sredstvima nabavila opremu reciklažnog dvorišta, dok Grad je kasnije (dvije godine kasnije) izvršio povrat sredstava 1,2 milijuna kuna za izvršenu nabavu jer po zakonu nabava reciklažnih dvorišta je obveza JLS. Činjenica je lako provjerljiva u Gradu, tj. tvrdnja da je Grad pokrio dug Baranjske čistoće je neistina.
  6. „…Je li Grad ikada bio prljaviji…“ – je neprihvatljivi sarkazam jer Grad je puno uredniji i uređeniji nego prije. Treba se samo sjetiti u kakvom stanju su bile klupe, urbana oprema, travnjaci a o groblju da ne govorimo.

Ako netko Marku Bogatiću daje krive savjete, netočne podatke sa svrhom predstavljanja i opisivanja neistinitosti, pozivam Bogatića na radni sastanak u Baranjsku čistoću radi upoznavanja s našim radom, projektima, planovima, točnim podacima i činjenicama.” navodi se u priopćenju koje potpisuje direktor Damir Paulić.