OBŽ donirala sportsku opremu

Ispred Nastavno-sportske dvorane u Đakovu župan Ivan Anušić uručio je kombi vozila, stalke za bicikle i traktorske kosilice za sportske zajednice i sportske klubove s područja Osječko-baranjske županije. Naime, Županija je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom prošle godine dodijelila kombi vozila sportskim zajednicama Našica, Valpova i Belog Manastira za prijevoz sportaša na natjecanja, pripreme i slične potrebe, a sada su vozila uručena Sportskoj zajednici Osječko-baranjske županije te zajednicama sportskih udruga gradova Đakovo i Našice.

Za potrebe nogometnih klubova prošle godine je Županija sufinancirala kupovinu 10 traktorskih kosilica, a u proračunu za ovu godinu osigurana su sredstva za sufinanciranje još 10 kosilica. Realizirana je također nabava 64 stalka za bicikle koji će se koristiti u organizacijama biciklističkih utrka, biciklijada, razvoj i promocija cikloturizma.

Osječko-baranjska županija nastoji sudjelovati u svim aktivnostima i sufinancirati djelovanje brojnih udruga i sportskih zajednica s područja Županije jer prepoznajemo ulogu i važnost sporta, kako na amaterskoj tako i na profesionalnoj razini – rekao je župan Anušić.

Dubravko Ižaković, tajnik Športske zajednice OBŽ, naglasio kako se ovako vrijedni projekti mogu ostvariti jedino zajedničkim djelovanjem institucija.

Izuzetno mi je drago što je ostvarena ova donacija na kojoj zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji kao tijelu koje objedinjuje rad svih naših športskih subjekata, poput Zajednica športskih udruga Đakova i Našica, a sve u suradnji s krovnim tijelima Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva turizma i sporta. Jedino zajedničkim djelovanjem i sufinanciranjem možemo ostvariti ovako kvalitetne i potrebne donacije – objasnio je Ižaković.