Projekt “Usmjeri se” u Dardi

U sklopu projekta “USMJERi se” u Dardi će se održati otvaranje poludnevnog boravka – uključeni, sposobni, mladi, jedinstveni, educirani i ravnopravni. Službeno otvorenje poludnevnog boravka pri Osnovnoj školi Darda održat će se 13. listopada od 11:00 do 12:00 sati u prostoru poludnevnog boravka na adresi Školska ulica 9, Darda.

 

Svrha projekta je: širenje mreže socijalnih usluga na području Osječko – baranjske županije kroz otvaranje poludnevnog boravka u školi za djecu i mlade s problemima u ponašanju, formiranje multidisciplinarnog mobilnog tima i pružanje usluge psihosocijalnog savjetodavnog rada djeci, mladima i njihovim obiteljima te edukacija stručnjaka koji s navedenim skupinama rade čime se doprinosi razvoju specifičnih znanja i vještina svih uključenih, unaprjeđenju kvalitete života ciljnih skupina i povećanju njihove uključenosti u društvo.

Ciljne skupine:

1. Djeca i mladi u riziku i s problemima u ponašanju te članovim njihove obitelji

2. Stručnjaci koji rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju

3. Volonteri

 

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Osnovnom školom Darda, Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, udrugom Projekt građanske demokratske inicijative i Romskim resursnim centrom.

 


Više o projektu  „ USMJERi se! – uključeni, sposobni, mladi, jedinstveni, educirani i ravnopravni!

 

Program se provodi na području Osječko – baranjske, Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Brodsko – posavske i Vukovarsko – srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.413.302,57 kuna.