Otvoren vrtić u Kopačevu

Kopačevo je dobilo novoizgrađeni dječji vrtić, vrijedan gotovo 5 milijuna kuna od čega su sredstva europskih fondova oko 3,7 milijuna kuna, dok je iz proračuna RH izdvojeno više od 600, a iz općinskog proračuna nešto više od 400 tisuća kuna.

Novi je to prostor za dvije vrtićke skupine s neto korisnom površinom nešto većom od 300 kvadrata čime se podiže kvaliteta boravka u vrtiću i jaslicama najmlađim mještanima Kopačeva. Svečano su ga otvorili predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, mađarski konzul Bela Gardos,  načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

{mp3}2020/tramisak{/mp3}

Dječji vrtić Grlica sa samostalnim radom započeo je 1. listopada 1999. godine, u njegovom sastavu nalaze se i tri područna vrtića – Kopačevo, Vardarac i Lug. Posebnost područnih vrtića je provođenje programa na jeziku nacionalnih manjina, odnosno dvojezični program – hrvatski i mađarski. Za početak u vrtić kreće 15-ak djece, a načelnik Cickaj ističe potporu fondova EU-a i hrvatske Vlade.

{mp3}2020/cile vijesti{/mp3}

Kao i investiranje u infrastrukturu hrvatske manjine u Mađarskoj, tako se nastavlja i ulaganje u objekte važne za mađarsku manjinu u Hvatskoj. Ovakva ulaganja su vrlo bitna za mađarsku manjinu, rekao je zastupnik Jankovics.

{mp3}2020/jankovics vijesti{/mp3}