“Novo medijsko doba za treću životnu dob”

“Novo medijsko doba za treću životnu dob” projekt je kojega provodi udruga Grupa građana iz Osijeka s ciljem medijskog opismenjavanje starijih osoba, uglavnom umirovljenika, koji nisu dovoljno obuhvaćeni edukacijama iz područja medijske pismenosti.

Aktivnosti projekta koje provode politologinja, dr. sc. Nefreteta Zekić Eberhard i Tomislav Levak, dugogodišnji novinar i asistent na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, započele su 2019. godine u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a od prošle godine partner im je Agencija za elektroničke medije, na što su vrlo ponosni.

Projekt se u početku provodio samo na području Osijeka, a smirivanje epidemiološke situacije omogućilo je održavanje predavanja i radionica na području cijele županije. Prije nekoliko dana, Tomislav Levak i Nefreteta Zekić Ebernhard, posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe u Belom Manastru, a u telefonskom razgovoru od Tomislava Levaka doznali smo s kakvim se problemima susreću korisnici doma, te što ih najviše smeta u medijskom prostoru.

Tomislav Levak

Foto: Tomislav Levak/Facebook