Župan Anušić posjetio Dom za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru

Župan Ivan Anušić posjetitio je Beli Manastir te tom prigodom obišao do sada realizirane investicije. Zgradu Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir gdje su završeni radovi na energetskoj učinkovitosti objekta i nakon toga Dom zdravlja OBŽ u Belom Manastiru gdje je izgrađena zgrada fizikalne medicine i rehabilitacije.

Župan je spomenuo i ostale projekte i investicije u proteklom razdoblju:

Župan OBŽ – Ivan Anušić

Goran Hes, zamjenik gradonačelnika B. Manastira istaknuo je kako 34 milijuna kuna investiranih u Beli Manastir nije mala stavka,pri čemu je spomenuo i Gradske bazene.

Goran Hes, zamjenik gradonačelnika B. Manastira

Osječko-baranjska županija je u projekte na području Grada Belog Manastira u zadnje četiri godine uložila 34,18 milijuna kuna, od čega najviše u projekte energetske obnove zgrada javna namjene. Tim povodom, danas (12. travnja 2021. godine) župan Ivan Anušić posjetio je Grad Beli Manastir te obišao zgradu Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, gdje su završeni radovi na energetskoj obnovi, a potom i zgradu Doma zdravlja OBŽ u Belom Manastiru gdje je izgrađena zgrada fizikalne medicine i rehabilitacije, a iznimno vrijedna su i ulaganja u infrastrukturne radove i opremu.

– U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija uložila je značajna sredstava u niz projekata na području Belog Manastira. U Dom zdravlja OBŽ u Belom Manastiru uložili smo ukupno 10 milijuna kuna, pri čemu je otvaranje ordinacije fizikalne medicine zasigurno jedan od najznačajnijih projekata kojim smo znatno rasteretili bolnički sustav. Važno je reći kako su ukupne investicije na području Belog Manastira od strane Osječko-baranjske županije iznosile više od 34 milijuna kuna, a naglasak je stavljen na energetsku obnovu Doma za starije i nemoćne osobe, Drugu srednju školu Beli Manastir i ulaganja u zdravstvene ustanove. Što se tiče ostalih projekata, izdvojio bih besplatni školski obrok za sve kojeg Osječko-baranjska županija financira s 90% sredstava, dok ostalih 10% pokriva Grad Beli Manastir – rekao je župan Ivan Anušić, koji je tom prilikom poželio brz oporavak od koronavirusa gradonačelniku Tomislavu Robu.

Zamjenik gradonačelnika Belog Manastira Goran Hes zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na odličnoj suradnji u proteklom razdoblju. – Spomenute investicije i projekti značajni su za naš grad. Jedan od njih je svakako izgradnja gradskih bazena u kojoj je Županija sudjelovala s milijun kuna, a bazeni su danas ponos svih naših sugrađana, ali i svih Baranjaca. Tu je i sufinanciranje kredita za mlade u koje se grad Beli Manastir uključio među prvima te drugi projekti – rekao je Hes.

Ambulanta fizikalne medicine u Belom Manastiru ima posebnu važnost za ovo područje Baranje, o čemu svjedoče i brojke. Prošle godine je usluge ambulante koristilo oko 2.100 pacijenata koji su pomoć za svoje zdravstvene probleme dobili u Belom Manastiru, što znači da nisu morali putovati u Klinički bolnički centar ili ordinaciju fizikalne medicine u Retfali u Osijeku – kazao je Mato Lukić, ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne Beli Manastir Tomislav Peran zahvalio je županu na posjeti i potpori u dosadašnjem radu, što naravno očekuje i u narednom razdoblju. Zadovoljan je realizacijom projekta energetske obnove Doma te naglašava kako se već uočavaju uštede, na primjer na troškovima grijanja koji su umanjeni za 150.000 kuna.

– Možemo se pohvaliti i novim projektom na koji nas je Županija prijavila, a odnosi se na rekonstrukciju potkrovlja zgrade Doma, u komu je trenutno 169 korisnika, u cilju daljnjeg povećanja razine i kvalitete usluga te proširenje smještajnih kapaciteta. U pripremi su i drugi projekti – kazao je Peran.