”Naše domaće” projekt LAG-a

Naše domaće naziv je projekta koji LAG Baranja provodi u partnerstvu s LAG-om Karašica, LAG-om Vuka-Dunav i LAG-om Strossmayer te uz stručnu podršku Osječko-baranjske županije, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i Fakultetaagrobiotehničkih znanosti u Osijeku  sa svrhom upoznavanje javnosti s mogućnostima i prednostima stjecanja regionalne oznake kvalitete Golden Panonian Quality. Cilj projekta je brendiranje domaćih lokalnih proizvoda s područja Osječko-baranjske županije u svrhu njihove prepoznatljivosti i prepoznavanja regije kao tradicionalno gastro turističke ponude.
Projektom je obuhvaćeno brendiranje šest grupa proizvoda s područja Osječko-baranjske županije: sir i mliječne prerađevine, suhomesnati proizvodi, prerađevine od voća, povrća i industrijskog bilja, voćne rakije i likeri, začinsko i aromatično bilje te med i proizvodi od meda. Provedbom projekta registrirana je regionalna oznaka kvalitete „Golden Panonian Quality“ koju će moći koristiti svi lokalni proizvođači koji se žele uključiti u sustav kvalitete lokalnih proizvoda i čiji proizvodi zadovolje kriterije iz specifikacija i pravilnika izrađenog u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku, rekla je voditeljica LAG-a Baranja Lidija Dabić.