LAG Baranja: “Turizmom razvijamo područje”

LAG Baranja u suradnji sa još pet kontinentalnih LAG-ova provodi projekt suradnje “Turizmom razvijamo područje”. U četvrtak i petak, 9. i 10. lipnja LAG Baranja je domaćin i primit će u goste oko 80 predstavnika iz 5kontinentalnih LAG-ova (LAG Međimurski doli i bregi, LAG Moslavina, LAG Virovitički prsten, LAG Papuk i LAG Srijem).

Projekt je usmjeren na promociju i izgradnju identiteta područja, jačanje prepoznatljivosti i konkurentnosti turističke ponude na područjima LAG-ova partnera, povećanje vidljivosti turističkih atrakcija te razmjenu iskustva putem edukacija, radionica, konferencija , događanja i primjera dobre prakse.

Program koji se organizira u sklopu dvodnevnog posjeta LAG-ova fokusiran je na radionicu “Ruralni turizam u funkciji razvoja područja” koja će se održati u Prezentacijskom centru beljske vinarije u Kamencu u četvrtak 9. lipnja s početkom u 11,00 sati, kao i primjere dobre prakse vezano uz relevantne oblike ruralnog turizma na području Baranje.

U sklopu projekta suradnje LAG-ova “Turizmom razvijamo područje” u petak 10. lipnja u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru održat će se radionica i završna svečanost pod nazivom “Bogatstvo baranjskog veza otkrivamo turistima” s početkom u 9,00 sati.

Na završnoj svečanosti prikazat će se rezultati projekta i aktivnosti koje su provedene vezano za izradu predmeta upotrebne vrijednosti ukrašenih tradicionalnim baranjskim vezom (torbe, ruksaci, šalovi i marame) koje su izrađene u suradnji sa Kulturno umjetničkim društvom “Sloga” Gajić, udrugama žena SUŽ Dukat i Mađarska katolička žena iz Belog Manastira , Učeničkom zadrugom “Mravci znalci” Osnovne škole Dr. Franjo Tuđman iz Belog Manastira i krojačkom salonima “Beatrisin kutak” i “Šarm” iz Belog Manastira. Završnu svečanost će upotpuniti kulturno umjetnički program i prikladna modna revija u organizaciji KUD-a Sloga iz Gajića.

Projekt „Turizmom razvijamo područje“ je sufinanciran iz sredstava Europske Unije Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja