“Dan baranjskog meda” u subotu 18. ožujka

Pčelarska udruga „Baranja“ i LAG Baranja u suradnji sa Gradom Belim Manastirom, Turističkom zajednicom Baranje i Centrom za kulturu Grada Belog Manastira organiziraju 18. ožujka u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru s početkom u 9,00 sati edukativno – promidžbenu manifestaciju „Dan baranjskog meda“

Cilj manifestacije je promoviranje lokalnih proizvođača meda, njihov ulazak u sustave kvalitete kao i stvaranje prepoznatljivog proizvoda „baranjski med“ u svrhu bolje prodaje meda i proizvoda od meda plasiranjem kroz ruralni turizam na području Baranje i šire.

Manifestacija „Dan baranjskog meda“ organizira se u sklopu priprema za izradu nove Lokalne strategije LAG-a Baranja za programsko razdoblje 2023.-2027., a u sklopu događanja zainteresirani će moći dobiti informaciju o mogućnostima financiranja pčelarskog programa iz sredstava Strateškog plana ZPP i LRS LAG-a Baranja.

Namjera je Pčelarske udruge Baranja da manifestacija postane tradicionalno događanje koje će se održavati u Gradu Belom Manastiru svake godine kao promotivno i turističko događanje za proizvođače meda i proizvoda od meda u sklopu koje će se ujedno vršiti i ocjenjivanje kvalitete meda.

U sklopu manifestacije lokalni proizvođači meda će na prigodnim štandovima u prostoru Etnološkog centra izlagati svoj med i proizvode od meda u vremenu od 9,00 do 13,00 sati koje će sudionici događanja moći kušati i kupovati po sajamskim cijenama.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanju u ovom promotivnom događanju i da kao ljubitelji meda i pčela svojim posjetom uveličaju ovaj jedinstveni događaj u Gradu Belom Manastiru. Dolazak je potrebno potvrditi telefonom ili elektronskom poštom najkasnije do petka 17. ožujka 2023. godine do 12:00 sati.