Međunarodna studentska konferencija o interdisciplinarnosti u sportu

U organizaciji Studentske sekcije za znanost te uz suorganizaciju Kineziološkog fakulteta Osijek, Udruge Alumnija Kineziološkog fakulteta Osijek, Studentskog zbora Kineziološkog fakulteta Osijek te Studentskog sportskog kluba KIFOS održana je 1. Međunarodna studentska konferencija “Važnost interdisciplinarnosti u sportu”. Cilj ove dvodnevne manifestacije, organizirane uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, te Zajednice osječkog sporta i Športske zajednicu Osječko-baranjske županije je omogućiti studentima, trenerima i svim zainteresiranima prenošenje novih spoznaja iz znanosti te vrijednih iskustava iz prakse. Otvorenju je uz brojne goste iz svijeta sporta Osječko-baranjske županije, nazočio i župan Ivan Anušić.

Kineziologija je izuzetno važna znanstvena grana o kretanju, sportu, aktivnostima i svemu onome o čemu do prije 40, 50 godina nismo znali toliko koliko znamo danas. Svjesni smo važnosti zdravog života i rekreacije, zbog čega Osječko-baranjska županija ulaže značajne napore u razvoj sporta i sportske infrastrukture gradnjom školskih sportskih dvorana, uređenjem i opremanjem sportskih terena, ali i podupiranjem niza različitih natjecanja i manifestacija. To ćemo činiti i u budućnosti, osobito u svjetlu planiranja aktivnosti za Europsku regiju sporta 2024., ali i pokretanja jedinstvenog projekta sportskog inkubatora – istaknuo je župan Anušić.

Osječko-baranjska županija ima izvrsnu višegodišnju suradnju za Kineziološkim fakultetom, kao i svim sportskim udrugama i klubovima u nekoliko svojih programa, a u proračunu za 2023. godinu za potrebe sporta i sportskih aktivnosti, izdvojit će više od 1,3 milijuna eura.