LAG predstavio ”Domaće je na stolu”

Lag
Lag
Lokalna akcijska grupa Baranja u okviru projekta “EU Baranja” koji se financira sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova – tematsko područje Informiranja o EU, u sklopu manifestacije “Jesen u Baranji” danas je organiziirana javna tribina pod nazivom “Domaće je na stolu”.

Skupu su nazočile pročelnice županijskih Ureda za poljoprivredu Silva Wendling i za kontinentalni turizam Tatjana Roth, gradonačelnik Tomislav Rob, direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić te direktor TZ Baranja Matej Perkušić.
Cijeli skup su obogatili baranjski OPG-i Bošanjak,Grabar, Ružić,Šarić i gosti iz Beketinaca sa svojim sirevima OPG Gašić.
Cilj tribine je ukazivanje na mogućnost gospodarskog napretka Baranje povezivanjem sektora turizma i poljoprivrede kroz razvoj lokalnih domaćih proizvoda uz korištenje fondova i programa EU, rekla je voditeljica LAG-a Baranja Lidija Dabić.

{mp3}2018/dabic vijesti{/mp3}

Pročelnica županijskog Ureda za poljoprivredu Silva Wendling naglasila je kako Županija pomaže poljoprivrednicima i OPG-ima kako bi došli do što više potpora.

{mp3}2018/wendling lag{/mp3}