23. Ribarski dani u Kopačevu

Ribarski dani manifestacija su na kojoj kroz Kopačevo prođe tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Posjetitelji mogu uživati u fiš paprikašu, šaranu u rašljama, drugim specijalitetima od ribe ali i divljači.

Manifestacija okuplja najveći broj izlagača domaćih proizvoda od hrane, pića i suvenira stoga se na sajmu domaćih proizvoda može naći od domaće mljevene paprike, meda, ajvara, slatkiša pa do domaćih kolača.

Ribarski dani u Kopačevu prošle su godine po prvi puta održani kroz tri dana, a načelnik općine Bilje Željko Cickaj kaže kako je to kod posjetitelja prihvaćeno vrlo dobro, te će tako biti i ovoga vikenda..

Načelnik Željko Cickaj

U okviru već tradicionalne manifestacije „Ribarski dani„ LAG-ovi s područja Osječko-baranjske županije, LAG Karašica, LAG Vuka-Dunav, LAG Strossmayer i LAG Baranja predstavile su projekt suradnje LAG-ova „Naše domaće“

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je naglasio što je važno za kontinentalni turizam.

Župan Ivan Anušić

Cilj projekta je brendiranje domaćih lokalnih proizvoda s područja Osječko-baranjske županije u svrhu njihove prepoznatljivosti i prepoznavanja regije kao tradicionalno gastro turističke ponude. Provedbom projekta registrirana je regionalna oznaka kvalitete „Golden Panonian Quality“ koju će moći koristiti svi lokalni proizvođači koji se žele uključiti u sustav kvalitete lokalnih proizvoda i čiji proizvodi zadovolje kriterije iz specifikacija i pravilnika izrađenog u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku.

Program manifestacije