Gospodarski centar u Osijeku već iduće godine

Projekt „Gospodarski centar“ omogućuje razvoj nove poslovne infrastrukture koja će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, osigurati prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Županije, ali i cijele regije.

Gospodarski centar će se graditi na jugozapadnom rubu grada Osijeka, u sklopu Industrijske četvrt (uz S cestu). Pogodnost lokacije za gospodarske sadržaje je prometna povezanost, s obzirom na dvije obilaznice i autocestu A5. Planirana je izgradnja niza objekata ukupne površine 73.500 m2, te 35.000 m2 otvorenih površina s otvorenim izložbenim prostorima.

Gospodarski centar Osijek – SIRRAH Projekt

Objekti će imati nekoliko namjena: zgrada Gospodarskog centra (multifunkcionalni objekt), kongresni centar (sastanci, kongresi, manifestacije), nadzemna garaža (servisna namjena, parking), poslovno/obrtni anex (naslonjen na garažu, poslovna namjena – obrti, proizvodnja), poslovni toranj (uredi) i unutarnji izložbeni prostor (5 spojenih hala).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.447.000,00 kuna, od čega 6.329.950,00 kuna sufinancira Europska unija, 756.525,00 kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a Osječko-baranjska županija iznos od 360.555,00 kuna.

Projektom će se osigurati izgradnja nove multifunkcionalne infrastrukture koja će podići gospodarsku vidljivost regije kroz ulaganje u modularan prostor koji će se prilagođavati potrebama i uslugama poduzetnika. Novoizgrađeni sajamski prostor će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije.