Emisija “Kako postati udomitelj”

udomiteljstvo klasje
udomiteljstvo klasje

Emisiju “Kako postati udomitelj” poslušajte u programu Radio aranje u srijedu 23. prosinca od 12,45h na 88 MHz. Realizirana je u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka i Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir u sklopu tribine „Kako postati udomitelj“ usmjerene ka poticanju i promoviranju udomiteljstva djece.

 

 

Cilj je zainteresiranim građanima pružiti što više informacija o udomiteljstvu djece i procesu udomljavanja, te dati odgovore na pitanja: Tko sve može biti udomitelj, koje su to obaveze i prava koje udomitelji imaju, koja djeca se smještaju u udomiteljsku obitelj, koji su koraci na putu prema udomiteljstvu…

Odgovore na pitanja dati će Mirna Margetić, socijalna radnica Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek i Đurđa Kocijan, psihologinja Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, a svoje iskustvo udomiteljstva s nama će podijeliti udomiteljica Melita Jelić.

Tribina se provodi u okviru Projekta Podržimo i osnažimo dijete i obitelj, koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF).