Župan u obilasku općina i realiziranih investicija na području Baranje

Župan Ivan Anušić posjetio je Općinu Popovac i obišao završene radove na obnovi Društvenog doma u mjestu Branjina, zajedničke investicije Županije i Općine Popovac.

NAČELNIK OPĆINE POPOVAC – ZORAN KONTAK
  • U protekle četiri godine u svom smo radu naglasak stavili na ravnomjeran razvoj svih gradova i općina na području županije. Uz to, kroz različite projekte nastojali smo prepoznati specifičnosti svake od tih jedinica lokalne samouprave, pa tako i Općine Popovac u koju smo izravno investirali 2 milijuna kuna kroz projekte koje je Općina nominirala. Inače, Osječko-baranjska županija zajedno s Općinom sudjeluje i u besplatnom školskom obroku za sve osnovnoškolce, a izdvojio bih izgradnju ceste Popovac-Kamenac, vrlo važan projekt koji je Osječko-baranjska županija započela i koji će biti završen najkasnije iduće godine. Ta je cesta važna ne samo za promet lokalnog stanovništva, već i za razvoj turizma i gospodarstva na ovom području – rekao je župan Ivan Anušić.

Općinski načelnik Zoran Kontak zahvalio je županu Anušiću na odličnoj suradnji proteklih godina. Naglasio je kako se od njegova dolaska na funkciju župana promijenio odnos Županije prema ovoj općini pa je realizirano niz projekata. Županija je tako pomogla izrade projektnih dokumentacija, uređenja otresnica, projekte u poljoprivredi i ostale aktivnosti ove općine.

  • Uz pomoć Županije obnovljen i društveni dom u Branjini, što je Županija financirala s 500.000,00 kuna. a općina je dodala manji dio. Dom koriste svi mještani za svatove, karmine i druge potrebe, općinska uprava za svoje potrebe, a isto tako i sve sportske i druge udruge. Posebno bih zahvalio županu na nastavku projekta izgradnje ceste Popovac-Kamenac čijim će se završetkom omogućiti razvoj turizma u Općini Popovac i ovom dijelu Osječko-baranjske županije – rekao je Kontak.

——————————————————————–

Župan je posjetio i Općinu Draž gdje je obišao zajedničke investicije Osječko-baranjske županije, Općine Draž i Hrvatskih voda. U sklopu posjeta otvoren je ponton za Hrvatski veslački klub Baranja iz Draža koji je postavljen na plaži u Dražu, u Dunavskoj ulici, a potom su obišli Crpnu stanicu Šarkanj vezanu za Sustav navodnjavanja Puškaš.

U Dražu su nazočili otvorenju mosta preko odvodnog kanala Crpne stanice Draž i spojne ceste prema ŽC 4018. Na kraju posjeta, obići će radove na izgradnji Sustava navodnjavanja Puškaš.

NAČELNIK OPĆINE DRAŽ – STIPAN ŠAŠLIN

———————————————————————

Župan Ivan Anušić posjetito je i Općinu Kneževi Vinogradi gdje je obišao zajedničke investicije na Sportsko rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi i rekonstruiranu županijsku cestu kroz naselje Kotlina.

NAČELNIK OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI – VEDRAN KRAMARIĆ