Bogatić i Hes o povećanju najamnine gradskih stanova

Predsjednik gradskog SDP-a, kandidat za gradonačelnika Belog Manastira Marko Bogatić i kandidat za njegovoga zamjenika Aleksandar Momčilović, održali su danas konferenciju za novinare, a tema su bili gradski stanovi.

Odlukom iz prosinca prošle godine gradonačelnik Tomislav Rob podigao je cijenu najamnine gradskih stanova za oko 50 %. Do sada je najamnina iznosila 2,70 kn po kvadratu i podignuta je na 4,00 kune.” rekao je Bogatić.

Marko Bogatić

Zamjenik gradonačelnika Goran Hes potvrdio je donesenu odluku o povećanju najamnine, no ujedno ističe kako je najmnina gradskih stanova na području Grada ispod razine tržišnih cijena, te da najmoprimci za stan od 50 metara kvadratih trebaju izdvojiti 200,00 kuna umjesto dosadašnjih 135,00 kuna. Najamnina, primjerice, kuće od 56 kvadrata povećana je sa 152,00 na 227,00 kuna.

Povećanje se ne odnosi na zaštićene stanare već na slobodno ugovorene najamnine, a korisnici socijalne pomoći oslobođeni su plaćanja pričuve. Hes podsjeća kako se svake godine radi na obnovi nekoliko gradskih stanova, trenutno se obnavljaju stanovi u Osječkoj ulici (76), a nedavno je obnovljeno krovište zgrade u ulici Republike za što je izdvojeno 300.000,00 kuna.