Gradonačelnik o bazenima

Rekonstrukcija gradskog bazenskog kompleksa jedan je od prioriteta kojim se gradska uprava Grada Belog Manastira bavi od početka svoga mandata-stoji u priopćenju gradonačelnika Tomislava Roba.

“Usprkos činjenici kako je Grad Beli Manastir  dobio odobrenje za kreditno zaduživanje za izgradnju bazena, kao rezultat dugotrajnih i u  konačnici uspješnih pregovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, bazenski kompleks postao je dijelom Gradskog sportskog parka, te jeodobreno sufinanciranje sredstvima Europske unije, zajedno s izgradnjom novog gradskog stadiona. Ukupni iznos troškova izgradnje novih bazena je nešto manji od 16 milijuna kuna,  što je provedeno bez ikakvog kreditnog zaduživanja. U pripremi je projektna dokumentacija za nastavak uređenja ugostiteljskog dijela bazenskog kompleksa.

Građevinski radovi na novim bazenima završeni su 27. srpnja 2020.godine, a tijekom tehničkog pregleda  koji je bio 4. kolovoza,  uočeni su manji nedostaci koje, prema ugovoru, izvođač radova ima obvezu otkloniti u roku od 30 dana (3. rujna 2020. godine).

Gradska uprava u stalnoj je komunikaciji s izvođačem radova koji intenzivno radi na uklanjanju uočenih manjih propusta na novom bazenskom kompleksu.

Primarni interes gradske uprave su zdravlje i dobrobit građana, stoga dok se ne uklone i najmanji nedostaci koji mogu utjecati na dobrobit građana, bazeni neće biti otvoreni za javnost.

Završni radovi su pri kraju i građani će uskoro biti obaviješteni o datumu otvaranja bazena.” stoji u priopćenju.