Zlatni studio Jasni Zlokić

Jasna Zlokić dobitnica je nagrade Zlatni studio za najbolju pjevačicu godine. Pjesma Potrošilo nas vrime autora Vjekoslava Dimtera i Damira Bačića vratila je glazbenu divu ponovo pod svjetla reflektora prekinuvši njenu desetogodišnju stanku.

Iako je duboko vjerovala u ovu pjesmu Jasna Zlokić se iznenadila kad su je prezenterski par Vesna Pisarović i Davor Gobac proglasili pobjednicom jer se našla u jakoj konkurenciji s još dvije vrhunske glazbenice, Vannom i Zsa Zsom. Oduševljena Jasna zahvalila se autorima pjesme i Anti Geli na prekrasnom aranžmanu, ali i čitateljima Jutarnjeg lista koji su za nju glasali te im obećala doći kući pjevati.


Pjesmu koja joj je donijela veliko priznanje Jasna je snimila u jesen prošle godine, a razlog da upravo s njom prekine dužu diskografsku stanku objasnila je sljedećim rječima: “Presudila je želja da nešto napravim. Na jednom neobaveznom druženju rekla sam Damiru Bačiću da mi napiše koju lipu pismu. I on se vrlo brzo javio, priključio nam se Ante Gelo i tako je krenulo. Onda nas je malo omeo lockdown, ali s druge strane to mi je dalo vremena da se stopim s pjesmom, a moram priznati i da sam se već emotivno vezala za nju pa mi često izmami suzu. Htjela bih da se svi zbližimo s tom pjesmom i da nam ona napuni dušu. Cijela situacija u kojoj se nalazimo nije ugodna, pa još i potres u Zagrebu, i zato nam treba neke ljepote. Deset godina nisam imala novu pjesmu i sad je vrijeme da nastavim. Nova pjesma je jedna lijepa balada i naslonit će se na sve moje velike pjesme Ne znam koji vjetar puše, Povedi me, Moj anđele…

Gledatelji HRT-a na dodijeli nagrada Zlatni studio ponovo su mogli uživati u izvedbi ove pjesme, a Jasna je uz Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Josipu Lisac, Doris Dragović, Zoricu Kondžu, Gibonnija, Petra Grašu, Tedija Spalata, Tomislava Mužeka i Marka Tolju otpjevala i pjesmu Hrabri ljudi kojom je završila večer puna emocija. Pjesma Gabi Novak koju su napisali Arsen Dedić i Đorđe Novković posveta je svim hrabrim ljudima stradalima u potresu, neumornim lječnicima i medicinskim sestrama.