Zlatna bubamara

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza Vlatko Stefanovski i najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor i jedna od najvećih glazbenih regionalnih zvijezda Dino Merlin trijumfirali su na ovogodišnjoj, najprestižnijoj makedonskoj dodjeli nagrada “Zlatna Bubamara”, koja se tradicionalno održava u Skoplju.

Vlatko Stefanovski osvojio je Zlatnu Bubamaru u kategoriji “Albuma godine” za hvaljeni album “Seir”, prvi kantautorski album nakon 11 godina. Dino Merlin osvojio je posebnu nagradu za “Trajne muzičke vrijednosti” koja se dodjeljuje najistaknutijim i najuspješnijim javnim osobama na području kulture, muzike, medija, marketinga i sporta u Makedoniji i na Balkanu, i to “zbog pečata koji je dosad ostavio na svim poljima muzike”.

Nakon spektakularnog slavljeničkog koncerta u beogradskom Sava centru, Vlatko Stefanovski dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, praćen svojim bendom, 14. ožujka 2015. godine. Već 40 godina gitara je njegov suputnik, a u tom periodu Vlatko Stefanovski se istaknuo kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući etno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u bogatom opusu duge karijere.