Gradsko vijeće odgodilo nagodbu o ZOIS-u

U uvodu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Belog Manastira preimenovana je točka o zaključenju sudske nagodbe između Grada i trgovačkih društava Saubermacher – Strabag. Radi se o višegodišnjem sporu vođenom pred inozemnim i domaćim sudovima oko izgradnje Regionalnog odlagališta smeća, čija gradnja nije ni počela, a austrijski koncerni tužili su Beli Manastir i slavonske gradove  na čelu s Osijekom.

Prema sadašnjem stanju Belom Manastiru prijeti ovrha od 2,6 milijuna kuna već do proljeća, ali se čeka presuda Visokog trgovačkog suda u Zagrebu.
Vijećnik Jankovics je zbog površnih materijala i neimanja dosadašnjih presuda  zatražio je da se točka preimenuje u informaciju o stanju, te da se ne donosi zaključak što je vijeće jednoglasno prihvatio. Sjednici je nazočio  osječki odvjetnik Damir Zagorščak, koji zastupa gradove u slučaju ” ZOIS “.
Kao i još 5 slavonskih gradova i Beli Manastir je žrtva lošeg vođenja postupka protiv Javne ustanove “Zbrinjavanje otpada istočne Slavonije” u sporu protiv dviju velikih austrijskih tvrtki. Šanse su za sada pola – pola, rekao je Zagorščak.
{mp3}zagorscak{/mp3}