‘Sve do medalje’

Nakon pjesama “Ruža”, “Školjka” i “Sunce”, Dino Merlin je predstavio video spot za pjesmu “Sve do medalje” – četvrti singl s novog albuma “Hotel Nacional”.

Video spot je objavljen na Dinovom službenom YouTube kanalu koji broji preko 30.000 pretplatnika te ga time čini jednim od najvećih u regiji. Merlinove pjesme zavladale su društvenim mrežama, a njegovi spotovi bilježe milijunske preglede – samo na njegovom YouTube kanalu pregledani su više od 25 milijuna puta!

{youtube}T8I96qZO-CI{/youtube}

Neposredno nakon objave albuma “Hotel Nacional”, pjesma “Sve do medalje” izdvojila se kao jedna od pjesama miljenica publike. Video spot za pjesmu rađen je u ko-produkciji Magaze iz Sarajeva i turskih partnera Thinkplus iz Istanbula. Konceptualno, video spot prati snažnu naraciju u pjesmi koja je predstavljena rukom predavača koji crta po bijeloj površini i kao takav je jedinstven u glazbenom svijetu. Glazbu i tekst radio je Dino Merlin dok aranžman potpisuje Dinin dugogodišnji suradnik još s albuma “Sredinom” – Enes Tvrtković (Godinama, Deset mlađa). Pjesma je snimana u Sarajevu, Zagrebu i Londonu.

Inače, objavu albuma “Hotel Nacional” Dino je obilježio svjetskom turnejom koja ga je do sada vodila od Jadrana do Tihog oceana. Početak turneje koju sam Merlin u medijima naziva “pripremom za velike utakmice koje će tek uslijediti iduće godine”, počinje spektakularno – obara rekorde posjećenosti i prodaje ulaznica u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Norveškoj, Njemačkoj, Švedskoj, pa čak i u gradovima u kojima prvi put nastupa, poput Udena u Nizozemskoj pretprošlog vikenda, dvorane su premale za sve one koji žele prisustvovati istinskoj glazbnoj poslastici.