“Zapjevaj, sloboda je!”

Iako su već imali priliku iskusiti čari nastupa na Dori kao solo izvođači, ovoga puta snage su udružili Tony Cetinski i Kristijan Rahimovski, u zajedničkoj pjesmi.

‘Zapjevaj, sloboda je’ isijava snažnom energijom sadržavajući u svom temelju jaku emotivnu poruku upućenu svakome od nas. Ona nas podsjeća na to koliko je sloboda kao takva važna za nas i naše živote, te da smo već po rođenju ostvarili svako naše pravo na nju. To je ono čemu nas, na neki način, vraća energija ove pjesme.

Zamisao o duetu, također se pokazala kao dobitna kombinacija, jer već nakon prvog preslušavanja skladbe, Tony se svojim istovremeno dobivenim vizijama oko pjesme, savršeno uklopio u cijelu Kristijanovu priču, ‘Što se tiče samog scenskog nastupa i kreacija, cijeli vizualni dio, pomno je osmislio moj kolega Tony, koji se odlično uklopio, te je cijeloj priči dao dodatnu nadogradnju. Mogu reći da sam zadovoljan,’ priznao je Kristijan.

Ideja za scenski nastup potekla je od Paola Gentilinija i mene. Sama kreacija, od početka do kraja, od ideje preko krojenja i šivanja, djelo su Kristine Nefat,’ nadovezao se Tony.

No, osim toga, sama ideja dueta, stavlja svojevrstan naglasak i na samo zajedništvo. Odnosno, podsjeća na naše jedinstvo bez obzira na različitosti, a da sloboda pri tom nikoga ne izdvaja kao pojedinca. Po svemu sudeći, čini se da su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu, dvoje vrsnih pjevača s istom idejom i vjerom u zajedničku glazbenu priču. Stoga vjerujemo kako će, pjesma ‘Zapjevaj, sloboda je’,pronaći put do šire publike, baš kao što je uspjela spojiti i ovaj dvojac u svojem magičnom zvuku.