Ugostiteljsko-turistička škola Osijek proslavila 66. obljetnicu djelovanja

Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek proslavila je Dan škole, nizom aktivnosti kojima su predstavili stečena znanja i vještine tijekom 66 godina kontinuiranog djelovanja. Škola naime, od 1956. godine obrazuje učenike u sektoru turizma i ugostiteljstva, a kroz povijest je poslovala na više lokacija, od one u Radićevoj ulici do današnje adrese u Ulici Matije Gupca. Obilježavanju Dana škole nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul te pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.

Ravnatelj Škole, Andrej Kristek naglasio je kako je ova obljetnica izuzetno važna s obzirom da su i učenici i nastavnici bili zakinuti za brojna druženja tijekom pandemije koronavirusa.

Iza nas su teške dvije godine, ali ipak smo uspjeli organizirati primjerenu proslavu Dana škole. Za goste i posjetitelje smo pripremili „Barmen kup ´22“,  regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola iz disciplina barskog poslovanja kojim nam je cilj prikazati ovo zanimanje na jedan vrlo zanimljiv način. Uz to, u tijeku su i brojne sportske, kuharske i slastičarske radionice te školska natjecanja iz područja struke. Također, današnji nam je dan prilika da odamo počast preminulom kolegi Zlatku Dundoviću koji je bio strukovni učitelj posluživanja, a u našoj je školi radio od 1980. do 2019. godine. Izrađen je reljef koji je postavljen ispred strukovnog praktikuma u kojem je djelovao dugi niz godina – kazao je Kristek.

Zamjenik župana Josip Miletić osvrnuo se na vrijedne europske projekte koji se provode u školi.

Nakon što je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti, Ugostiteljsko-turistička škola započela je s provedbom dva europska projekta ukupne vrijednosti gotovo 96 milijuna kuna kojima će se značajno poboljšati uvjeti rada te posljedično stvarati još kvalitetniji kadar. Riječ je o izuzetno traženoj struci na tržištu rada, a naš je cilj te mlade ljude usmjeriti na ostanak u Slavoniji – rekao je Miletić. 

Izvor: OBŽ