Tvornica ulja Čepin obilježava 80 godina uspješnog poslovanja

Na pokusnom polju kod Čepina u organizaciji Tvornice ulja Čepin održana je tradicionalna manifestacija Dani polja suncokreta. Ujedno je obilježeno 80 godina postojanja Tvornice, osnovane 1942. godine kada je u Čepinu počela prerada suncokreta i proizvodnja sirovog ulja mehaničkim prešanjem. Tvornica je potom kontinuirano modernizirana, da bi od 2002. godine postala najveći prerađivač uljarica u Hrvatskoj. Od 2013. godine djeluje kao članica Žito grupe, a danas je Tvornica ulja Čepin vodeći hrvatski prerađivač zrna uljarica s godišnjim kapacitetom prerade od 150.000 tona i proizvodnjom od 32 milijuna litara rafiniranih ulja godišnje.

Uz predstavnike Tvornice ulja i Žito grupe te poslovne partnere i druge goste na današnjoj manifestaciji nazočili su zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasminka Crnković.

Tvornici ulja Čepin čestitam 80 godina postojanja i želim puno uspjeha u narednom razdoblju. Mnogo je proizvoda koji su do sada nastali u ovoj tvornici, a svakako tu i velik broj zaposlenih koje treba zadržati uz poticanje poslovanje. Ova godina je bila sušnija, ali vjerujem da će kvaliteta proizvoda biti dobra, bez obzira na smanjene prinose. Drago mi je što i danas svjedočimo dobroj suradnji svih poljoprivrednika, a ističem da Osječko-baranjska županija daje punu podršku i tvornici i svim poljoprivrednicima, što ćemo i nastaviti. Osobito je važno ono što kao Županija radimo za naredno razdoblje, a to su programi navodnjavanja, za što i danas imamo potpisivanje dva vrijedna ugovora – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.