Sve više pijanih vozača

pijani vozac
pijani vozac

Službenici Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su, samo 13. svibnja, zaustavili 4 vozača automobila i 3 biciklista koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a jedan je pijani vozač skrivio prometnu nesereću u Belom Manastiru.

Vozač (34) iz Belog Manastira autom je prešao je u traku suprotnog smjera u Stepinčevoj ulici, a nakon toga i na parkirališni prostor gdje je udario tri propisno parkirana automobila. Vozaču je izmjereno 2,95 promila alkohola u krvi te je zadobio lake tjelesne ozljede. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je kazna do 22 000 kuna, zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

pijani vozac

Najalkoholiziraniji biciklist (39) zatečen je u Bilju s 1,72 promila alkohola u krvi.  U Belišću se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je vozač (28) vozio bez dozvole, a drugi je vozač (28) također vozio bez dozvole i s 0,84 promila alkohola u krvi. Za vožnju bez dozvole predviđena je kazna do 20 000 kuna, zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci (kada stekne pravo na upravljanje) i 6 negativnih prekršajnih bodova. Za vožnju bez dozvole i u alkoholiziranom stanju predviđena je kazna do 25 000 kuna, zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci (kada stekne pravo na upravljanje) i 9 negativnih prekršajnih bodova.