Sakupljanjem plastičnih čepova pomozimo oboljelima od leukemije i limfoma

Osječko-baranjska županija četvrtu godinu zaredom sudjeluje u akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj akcije je pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova i medicinskih pomagala te da se omogući boravak obitelji u blizini mjesta liječenja.

Tako je 24. studenoga 2022. godine tvrtki „Drava International“ iz Osijeka predano je u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske ukupno 3.720 kg plastičnih čepova.

U projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ sudjeluju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je osnivač, Društvo naša djeca, koji rade u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka, kao i nekoliko škola i dječjih vrtića s područja grada Osijeka i Županije, Policijska uprava osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.

Pozivamo sve vas dobrog i plemenitog srca da i dalje sakupljate čepove te iste donesete u Županijsku ulicu 4 u Osijeku gdje je na ulazu u zgradu osiguran prostor i kutije za prikupljane čepova.