Rob i Hes o novim projektima i tijeku investicija

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i njegov zamjenik Goran Hes, u emisiji Otvoreni grad predstavili su dva programa stambenog zbrinjavanja. Zgrada na Osječkoj ulici je završena  sa 33 stana i očekuje se skora  primopredaja za 20 troje novih stanara. Kriteriji za dodjelu bili su javne službe, policija, vatrogasci, vojska, zdravstvo, veterina, sport te mladi sa majstorskim zanimanjima.

Drugi projekt koji je predstavljen u emisiji je subvencioniranje troškova stanovanja mladih obitelji, odnosno koji su u podstanarstvu. Za sada je izdvojeno 10.000 eura za 5 prijavljenih obitelji, a prijave su i dalje otvorene.

Bilo je riječi i o upisima u vrtić koji su u tijeku i pritisak je velik jer 20-ak djece neće biti upisano. Osim toga iako ima mjesta u Šećerani dio roditelja nije u mogućnosti voziti djecu. Jedno rješenje je vrtić u sklopu mađarskog kulturnog centra, koji je u izgradnji, a drugo proširenje postojećeg vrtića. Spomenut je i krov na stadionu za kojega se traži povoljnije rješenje od ponuđenog, a za ovu godinu je siguran umjetni teren i rasvjeta.