Preko 70 gradova i općina bori se za titulu najljepšeg adventa – uključite se i podržite svoje favorite!

U izbor za Najljepši advent kojega ove godine organiziraju pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta uključio se  52 grad i 19 općina – slike njihovih advenata objavili su na FB stranici na kojoj od danas pa do 5. siječnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike. Pobjednike u četiri kategorije – mali, srednji, veliki gradovi i općine, će proglasiti 5. siječnja.

Krenuo je drugi po redu veliki izbor za Najljepši advent kojega provode na FB stranici i u kojemu sudjeluje čak 52 grad i 19 općina! Nakon fantastičnih brojki i rezultata koje su postigli s prvim izborom – slike advenata koji su sudjelovali vidjelo je preko 1,3 milijun ljudi,  potencijal i vrijednost ovog projekta u promociji adventskih destinacija prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta koje se uključilo kao pokrovitelj projekta.

Novost ovogodišnjeg izbora je i što će pobjednike birati u četiri kategorije. Izabrat će najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama. Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima. 

Titulu najljepšeg adventa u drugom izboru brane Osijek, koji je prošle godine trijumfirao među gradovima, te Općina Jasenice koja je odnijela pobjedu u kategoriji općina.

Osijeku konkuriraju i za titulu najljepšeg adventa u velikim gradovima (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) se natječu Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ( od 10 do 35 tisuća stanovnika) su Đakovo, Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci. 

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječu se, pak, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja. 

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama su općine Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Kršan, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica. 

Ovdje naglašavaju da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši već će  – kao i uvijek kada su u pitanju vox populi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini te snazi same zajednice. Pozivaju stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Svim sudionicima želimo puno sreće i lajkova, a sve čitatelje pozivamo da se uključe i lajkovima podrže svoje favorite! (Marija Pulić Drljača)

PRAVILA IZBORA:

-Na FB stranici abecednim redom grada i općine su objavili slike advenata 

-Glasovanje traje do 5. siječnja u podne

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo njihovoj FB stranici, ne i na sheranim objavama!

-Pobjednike će proglasiti u 4 kategorije – kategoriji malih, srednji i velikih gradova i kategoriji općina