Predstavljanje videouradaka

Izbor najboljih studentskih videouradaka drugu godinu zaredom proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr.

 

 

Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka o (dez)infodemiji

 

Podsjetimo, prošle godine u istoj suradnji proglašeni su najbolji studentski videoradovi na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja.  

Tijekom proteklih mjesec dana studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjera Medijska kultura, kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora će uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera, objaviti troje od petoro članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr, te Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije.Održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića)usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja (dez)infodemije u medijima i javnosti, odnosno pojave koja je osobito zabilježena tijekom aktualne pandemije COVID-19,a tom prigodom najboljim studentima će biti uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom oko 13,30 sati, bit će održana kraća gostujuća predavanja. Robert Tomljenović govorit će studentima na temu „Zašto je potrebno regulirati medije?“, a Ana Dokler na temu „Medijska pismenost može biti zabavna“.

Sve će se održati u utorak 19. siječnja, s početkom u 13,00 sati, u predavaonici P-15 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 2. kat).