SCZ OBŽ -18.01.

U protekla 24 sata na području naše županije testirano je 113 uzoraka od kojih je 12 pozitivno. Novopozitivne osobe(3) su iz Osijeka,Našica,i Đakova.

 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 113 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno (12,4 %).

Po tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Đakova, Našica i Osijeka, a po jedna iz Belišća, Čepina i Darde.

{mp3}2021/HAMPOVCAN 18.01.{/mp3}

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 74 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je pet COVID pozitivnih osoba u dobi od 62 i 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 736 osoba.

Policijski službenici provjerili su osam osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 110 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 98 nadzora provođenja epidemioloških mjera (49 u trgovačkim centrima, 21 u prodavaonicama i trgovinama, 9 u ugostiteljskim objektima, po 6 u pekarnicama i na tržnicama, 2 u optičarskim radnjama te po jedan u cvjećarni, frizerskom salonu, kladionici, mesnici i mjenjačnici). Utvrdili su 18 nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije održana je konferencija za medije na kojoj je načelnik Stožera Ivan Hampovčan rekao kako stiže četvrta pošiljka cjepiva te se nastavlja cijepljenje prema utvrđenim prioritetima. Do sada je na području Osječko-baranjske županije cijepljeno 3.450 osoba, a od sutra počinje cijepljenja osoba (zdravstvenih djelatnika i štićenika domova za starije i nemoćne) koje su već primile prvu dozu cjepiva. Dodao je kako ukupan broj oporavljenih od početka epidemije do sada na području OBŽ je 14.446 osoba.