Potpore poduzetnicima s područja Županije

Župan Ivan Anušić predstavio je, na konferenciji za novinare, Javni poziv na podnošenje prijava za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđivanje poslovanja poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjska županija kontinuirano i kroz cijelu godinu izdvaja sredstva za potpore obrtnicima i poduzetnicima, ali i za pokretanje poslovanja i organizaciju sustava gospodarstva, a samo u ovom Javnom pozivu riječ je o tri milijuna kuna koji će biti dodijeljeni. Osječko-baranjska županija od 2017. godine kontinuirano povećava sredstva za poticanje poduzetništva, odnosno od 2017. godine kada smo izdvajali milijun kuna, preko 2018. i 2019. kada smo izdvajali 1,5 milijuna kuna, odnosno 2,5 milijuna kuna, prošle godine 2 milijuna kuna, pa sve do ovogodišnjih tri milijuna kuna.” rekao je župan Ivan Anušić na konferenciji za medije te pozvao poduzetnike da iskoriste ponuđenu potporu.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije

Cilj poziva je podizanje razine kvalitete, produktivnosti, konkurentnosti i povećanje zapošljavanja, odnosno ciljeva definiranih županijskom razvojnom strategijom i programom poticanja poduzetništva, pojasnila je pročelnica Upravnog odijela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović. “Potpora je namijenjena ulaganjima za kupovinu alata, strojeva, postrojenja i opreme, zatim za ulaganja u poslovne prostore, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje, ali i kupovinu računalne opreme i programa, kao i za marketinške aktivnosti. Intenzitet potpora je do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, a najviše do 50.000 kuna za poduzetnike koji su u djelatnosti prerađivačke industrije, a za sve ostale poduzetnike intenzitet je do 25 posto, odnosno do 25.000 kuna.” rekla je Katavić Milardović

Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odijela za gospodarstvo

Poziv je objavljen na internetskim stranicima Osječko-baranjske županije, a traje do utroška sredstava ili najkasnije do 31. svibnja.

Pročelnica Katavić najavila je i novi krug potpora već u travnju.

Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odijela za gospodarstvo

Osječko-baranjska županija kroz Program poticanja poduzetništva provodi tridesetak različitih projekata i aktivnosti, među kojima su kreditiranje poduzetnika, savjetovanje i mentoriranje, informiranje i edukacija, poticanje zapošljavanje, poticanje inovatorstva, poticanje promotivnih aktivnosti, suradnja s institucijama poduzetničke podrške, bespovratne potpore za poduzetnike.