OI – Streljaštvo: Gorša peti, a Maričić šesti u trostavu, svjetski rekord Zhanga

Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša ostvario je svoj najbolji olimpijski plasman osvojivši peto mjesto u finalu gađanja malokalibarskom puškom, u disciplini trostav, dok je u svom debiju na OI Miran Maričić osvojio šesto mjesto, a naslov olimpijskog pobjednika s novim svjetskim rekordom u finalu (466,0 krugova) pripao je Kinezu Changhongu Zhangu.

Gorša i Maričić su ostali na začelju redoslijeda i nakon prve serije od pet metaka u ležećem položaju. Nakon druge serije u ležećem stavu Goršin i Maričićev zaostatak za ostalim finalistima je povećan pa je bilo sve izglednije da će hrvatski dvojac osvojiti sedmo i osmo mjesto.

Hrvatski dvojac je nakon prve serije u stojećem stavu i dalje bio na začelju, a zaostatak za petim i šestim mjestom koja su vodili u eliminacije.

U drugoj stojećoj seriji došlo je do velikog preokreta. Bjelorsu Ščerbacevič i Ukrajinac Kuliš su potonuli na posljednje dvije pozicije, što je uvelo Goršu i Maričića u eliminacijski dio.

Maričić je prvi završio eliminacije i s konačnim rezultatom u finalu 416,2 zauzeo šesto mjesto.

U sljedećem hicu Petar Gorša je morao nadoknaditi zaostatak od 0,5 za Norvežaninom Jon-Hermannom Heggom. Hegg je pogodio 10,1, a Gorša, nažalost 9,8 i tako s 427,2 kruga zauzeo peto mjesto, što je njegov najbolji olimpijski plasman.

FOTO: Hina