Program obuke neplivača u Osječko-baranjskoj županiji

Sportska zajednica OBŽ I Osječko-baranjska županija u 2021. g. nastavljaju sa višegodišnjom sustavnom provedbom programa obuke neplivača u suradnji sa specijaliziranom udrugom za obuku neplivača Sportskim klubom profesor Baltazar Osijek, sa članicama Sportske zajednice Osječko baranjske županije: Zajednicom Sportskih udruga grada Belog Manastira. Zajednicom sportskih udruga grada Đakova, Zajednicom Sportskih udruga grada Donjeg Miholjca, Zajednicom Sportskih udruga grada Belišća koja će obuhvatiti i djecu s područja grada Valpova i Valpovštine te Školskim sportskim savezom grada Osijeka i Plivačkim klubom Osijek.

Višegodišnja sveobuhvatna i sustavna provedba obuke neplivača za područje cijele Osječko baranjske županije provodi se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Ministarstvom turizma i sporta koji sufinanciraju provedbu programa obuke neplivača,

Program obuke neplivača provodi se na Gradskim bazenima u Osijeku (jedini zatvoreni bazen na području Osječko-baranjske županije na kojem se obuka provodi i van ljetnih mjeseci), bazenima u Belišću, Dakovu, Belom Manastiru te na bazenima Bizovačkih toplica.

Gradovi, s kojima se u suradnji realizira program obuke neplivača, na osnovu višegodišnje suradnje su prepoznali alarmantnost i specifičnost obuke neplivača te iz svojih Proračuna Gradova izdvajanu financijska sredstva za prijevoz učenika do plivališta kao dio sredstava za korištenje samih plivališta (bazena), a u sufinanciranju sudjeluju i roditelji. Ministarstvo turizma i sporta i Osječko-baranjska županija.

Područje grada Osijeka obuka se provodi cijelu godinu s obzirom da su Gradski bazeni

jedini zatvoreni bazeni na području Osječko-baranjske županije

Područje grada Đakova – u periodi od 21.6.-31.8.2021.g.

Područje grada Belišća – u periodu od 28.6.-1.9.2021.g.

Područje grada Valpova i Valpovštine – u periodu od 20.6.-20.8.2021. g.

Područje Donjeg Miholjca – u periodu od 28.6.-9.7.2021.

Područje Belog Manastira – u periodu od 12.7.-30.8.2021. g.

FOTO: pixabay