Održana Najveća fišijada u Hrvatskoj

U Belom Manastiru održana manifestacija Najveća fišijada u Hrvatskoj!

26 kuhara natjecala su se u Prvenstvu Hrvatske, a njih 181 u Prvenstvu Baranje.

Gradonačelnik Tomislav Rob sa saborskim zastupnicima Goranom Ivanovićem i Robertom Jankovicsem otvorio je Prvenstveno Hrvatske u kuhanju fiša paljenjem prve vatre pod kotlićem jedine žene u natjecanju.

Prvo mjestu u Prvenstvu Hrvatske osvojio je Erik Munk, drugo mjesto Dragan Deak, a treće Čingi lingi čarda.

,,Prije tjedan dana osvojio sam nagradu za najbolji fiš Mađarske, sada i Hrvatske. Prošle godine na Prvenstvu Hrvatske osvojio sam drugo mjesto, a za ovu godinu odlučili smo poboljšati recept što smo osvajanjem prvog mjesta očito i uspjeli. Imamo dobar recept, imamo dobro društvo, najbolju domaću baranjsku papriku, a ponijeli smo i svoju bunarsku vodu, sve su to detalji koji čine razliku”, rekao je Erik Munk.

U Prvenstvu Baranje prvo mjesto osvojio je Erek Šegota, drugo mjesto Danijel Kerekeš i treće Nikola Rauški.

,,Bitno nam je promovirati Baranju kao gastro turističku destinaciju, fiš, paprika i priča oko ribe je prvenstveno baranjska priča. Brend Najveće hrvatske fišijade se uvijek vraća u Beli Manastir na što sam ponosan”, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.

,,Grad Beli Manastir kao središte Baranje je apsolutni pogodak kada je u pitanju državno natjecanje u kuhanju fiša i to je priča koja se mora pričati. Raduje nas što je postalo prestižno biti dio državnog natjecanja”, rekao je Goran Ivanović.

Ostale fotografije možete pogledati na našem Facebook profilu.