Nastavlja se problem odlaganja otpada

sdp bogatic
sdp bogatic

Jedan od problema u Gradu na koje godinama upozoravaju iz SDP-a je odlaganja otpada za zgradu 29 na Trgu slobode, u čije kontejnere nerazvrstani i glomazni otpad ubacuju prolaznici, a nije riješeno ni odlaganje otpada za gospodarske subjekte.

Predlagali su čak i kante, izgradnju posebnog ograđenog prostora i postavljanje nadzornih kamera. Predsjednik gradskog SDP-a Marko Bogatić kaže kako im se javio direktor Stanouprave s ponudom izgradnje prostora za smještaj kontejnera uz sufinanciranje investicije s 10% iz pričuve, a ostatak bi sufinancirao Grad, iako takva sredstva nisu predviđena proračunom..

{mp3}2021/bogaticstanouprava{/mp3}

Iz Stanouprave pak navode kako je riječ o ukupnom iznosu od 50.000 kuna.

Velika većina stanara potpisuje suglasnost za predloženi model. Dana 18. siječnja iz Stanouprave u Dom upraviteljstvo dolazi mail u kojemu se kaže da će svaki ulaz morati izdvojiti do 5.500,00 kuna (skupa 16.500,00 kuna) što bi činilo 10% investicije. Bilo bi potrebno izbetonirati površinu od 42m2 izraditi zid u duljini od 7 metara (iskoristili bi se postojeći zidovi garaže i ograde) te metalna kapija na kotačima.” kaže Bogatić.

 

stanouprava

Kako to može koštati 165.000,00 kuna? Pa za te novce kupi se stan u Belom Manastiru. Na što se novac troši, tko krade? Ili se stanari varaju i financiraju puno veći postotak investicije nego što je to Stanouprava rekla? Vodi li se gradska tvrtka tako? Vodi li se grad tako?“ pita predsjednik GO SDP-a Beli Manastir Marko Bogatić.