SCZ OBŽ – 11.02.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 376 novih slučajeva zaraze od 6340 testiranih, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2550. Preminulo je 25 osoba.

 

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 365 uzoraka od kojih su 22 bili pozitivni na koronavirus.  Na području grada Osijeka živi 7 novopozitivnih osoba, te dvije iz Općine Popovac. Preminule su tri osobe u dobi od 49, 82 i 88 godina.
Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 155 nadzora objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.
Na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dogovoreno je da se od ponedjeljaka, 15. veljače, u školske klupe vraćaju i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola, što znači da će se nastava na području županije u cijelosti odvijati po modelu A.
Županijski stožer je također donio odluku da se do 1. ožujka produžava preporuka domovima za starije i nemoćne osobe po kojoj su posjete korisnicima moguće samo u otvorenim prostorima, dok su zabranjene u zatvorenim prostorima domova.