ˇGloballocalˇ za Kneževe Vinograde

globallocal knezevi vinogradi
globallocal knezevi vinogradi

Općina Kneževi Vinogradi jedna je od 16 hrvatskih gradova i općina, dobitnika nagrade ˝Globallocal˝ koja se dodjeljuje uspješnim lokalnim zajednicama za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja u srednjoj i jugoistočnoj Europi te koje su kreativnim rješenjima i mjerama odgovorile novim izazovima poduzetništva, značajno unaprijedile okruženje za održivi razvoj poduzetništva.

 

Komisiju koja je odabrala dobitnike nagrada čini 18 istaknutih poduzetnika i eminentnih stručnjaka iz područja ekonomije i poduzetništva, a među kojima su i hrvatski predstavnici, prof.dr.emerit. Slavica Singer i prof.dr.sc.Velimir Srića. Dugoročna misija projekta “Globallocal” je organizirano i kontinuirano nagrađivanje naprednih i vrijednih, te poticanje drugih, manje naprednih zajednica i institucija da unaprijede svoj rad u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.

Osim Općine Kneževi Vinogradi, dobitnici ove nagrade iz Hrvatske su i gradovi Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Orahovica, Pazin, Crikvenica, Ozalj, Pregrada i Oroslavlje, te općine Erdut, Kostrena, Karlobag, Bartonigla, Konšćina i Medulin.

Ova nagrada samo je jedan od pokazatelja kako Općina Kneževi Vinogradi ulaže znatne napore kako bi se stvorili uvjeti za razvoj poduzetništva i unaprjeđenje gospodarskih aktivnosti na ovom području.