Nevrijeme: štete velike! VIDEO

nevrijeme baranja
nevrijeme baranja

Olujno nevrijeme s kišom i tučom zahvatilo je jučer kasno poslijepodne istočni dio Baranje. Procjenjuje se kako je na području Kneževih Vinograda Suze, Zmajevca i drugih mjesta palo više od 100 litara kiše po četvornom metru, a samo je na području Zmajevca duže od 10 minuta padao i led.

Vinogradarima je nastala šteta i do 80 posto, a uništene su i druge kulture, potvrdio nam je to načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić i dodao kako će gotovo sigurno biti osnove za proglašenje elementarne nepogode.

{mp3}2020/kramaricsteta{/mp3}

Osim štete na urodima, problem je nastao i zbog bujice s brda koja je potopila sjelove Suze i Zmajevca, te državnu cestu prema Batini.

nevrijeme baranja

Cijelu noć na terenu su bili djelatnici općinskog komunalnog pogana, te pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava, sanirali su štetu, uklanjali stabla, a nastale su i štete na obiteljskim objektima.

Na području Brestovac i Mirkovca palo je više od 9o litara kiše po četvornom metru. Darda, Puškaš i Kopački rit više od 50 litara, a Kneževo i Širine oko 40 litara kiše.

{youtube}OteYxSfgehM{/youtube}

{youtube}LBwQy6Rz1CM{/youtube}

Foto/video: Vedran Kramarić