Edukacija sigurne i oprezne vožnje u Belom Manastiru + 18. Ljetni kamp tehnike

Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s djelatnikom autoškole „GAS“ iz Bilja proveli su edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola s područja Baranje povodom 18. Ljetnog kampa tehnike u Belom Manastiru na kojoj je bilo 30 učenika.

Na teorijskom dijelu učenicima je skrenuta pozornost na pravilno sudjelovanje vozača bicikala, električnih romobila i pješaka (djece) u prometu na cestama (nošenje zaštitne kacige, korištenje biciklističkih staza i traka, pravilan prelazak preko kolnika, korištenje reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće, pravilno prelaženje pješaka preko kolnika, pravilno kretanje pješaka i drugo).

Nakon održanog teorijskog dijela edukacije, održan je praktični dio obuke sigurne i oprezne vožnje u kontroliranim uvjetima, gdje su učenici pokazali znanje i vještinu pravilnog sudjelovanja u prometu kao vozači bicikla.

Ovog vikenda održan je i spomenuti 18. ljetni kamp tehnike u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Belog Manastira. Nakon trodnevnih radionica, ali i ugodnog druženja i zabave djece iz više škola, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, djeca su sa svojim mentorima predstavila svoje radove, a uručeni su im i prigodni pokloni i uvjerenja o sudjelovanju.

PUOBŽ
Fotografije ljetnog kampa tehnike: Radio Baranja