Dan državnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Kapelice mira na lijevoj obali rijeke Drave obilježen je Dan državnosti i u Osijeku, a tim povodom čestitke stanovnicima Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske uputio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić s zamjenicima župana Petrom Lagatorom i Goranom Ivanovićem.

Vijence su položili i predstavnici Grada Osijeka, Hrvatske vojske i policije te Koordinacije braniteljskih udruga Osječko-baranjske županije.

Danas se sjećamo onih koji su dali živote za Hrvatsku te svih napora koje smo uložili u borbi za slobodu naše zemlje. Hrvatska je samostalna i slobodna zemlja, ali još uvijek nije onakva kakvom smo ju zamišljali. Možemo imati domovinu blagostanja, jer ona ima potencijala to biti. Na nama je da nastavimo raditi na dobrobit svih krajeva Hrvatske, da uložimo sve svoje znanje i vještine kako bi onima koji su nam dali povjerenje da vodimo naše općine, gradove, županiju i državu osigurali dostojanstven život – rekao je župan Anušić.