145 godina DVD-a Osijek GG

Dobrovoljno vatrogasno društvo Osijek – Gornji grad obilježilo je 24. lipnja 2017. godine 145 godina rada velikom i atraktivnom vatrogasnom vježbom te nakon toga, svečanom sjednicom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Tijekom 145 godina postojanja i rada, DVD Osijek Gornji grad ostvario je postavljene ciljeve i proširio svoje djelovanje. Tijekom godina, Društvo se uključilo u razvoj grada Osijeka na kulturnim, glazbenim, sportskim i drugim manifestacijama. Za vrijeme Domovinskog rata, dali su poseban doprinos sudjelujući na svim požarima i drugim intervencijama izazvanim ratnim djelovanjem u Osijeku i šire.
Danas članovi Društva sudjeluju na svim većim požarnim intervencijama i saniranju posljedica elementarnih nepogoda te svojim radom stoje na usluzi građanima Osijeka, a i cijele Osječko-baranjske županije. Društvo danas ima mladi sastav operative kojima stariji članovi prenose znanje i iskustvo.

Svečanosti obilježavanja velike obljetnice DVD-a Gornji grad Osijek prisustvovao je i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.
– Svojim humanim i predanim radom, vatrogasci su danas heroji i u Osječko-baranjskoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj. To se nije dogodilo preko noći, ovi dečki godinama daju sve od sebe kad je u pitanju zaštita i spašavanje ljudskih života i imovine. Malo tko zna da je DVD Gornji grad jedan od osnivača današnjeg Vodovoda i Unikoma te prve Hitne pomoći u gradu Osijeku. Njihov je doprinos lokalnoj zajednici nemjerljiv i zato se mora učiniti sve da im se osigura kvalitetna oprema i najbolji mogući uvjeti rada – kazao je župan Ivan Anušić.