10. Memorijalni maraton ˝Da se ne zaboravi Baranja´91˝

U povodu 30.godišnjice sjećanja na progonstvo i  stradavanje baranjaca u Domovinskom ratu,udruga maratonaca virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine˝organizira u subotu 21.kolovoza 10.Memorijalni maraton ˝Da se ne zaboravi Baranja´91˝koji će se trčati od Osijeka do Batine. 

Start maratona koji nije natjecateljskog karaktera  je predviđen za 08.00 sati  iz Osijeka s lijeve (baranjske)strane mosta dr.Franje Tuđmana dok se na ciljnom odredištu u Batinskoj luci na Dunavu sudionici  ovog događaja očekuju oko 14.00 sati. gdje će ih već tradicionalno dočekati predstavnici općine Draž  .

Na memorijalnom maratonu sudjelovati će maratonci iz Zagreba,Osijeka, baranjski trkači iz Grabovca i Vardarca te članovi udruge maratonaca˝Glasnici istine  iz Virovitičko-podravske županije čiji je predsjednik slatinski maratonac Pavo Tutenov rodom iz Draža  inicijator i začetnik ovog Memorijalnog maratona iz 2011.godine.

Tijekom trčanja maratonci će zastati na Biljskoj cesti,Bilju i Kneževim Vinogradima gdje će sa predstavnicima općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima a zastati će već tradicionalno i u Vardarcu kod obitelji Bočkai Ištvana koji su velika podrška organizatoru od samog začetka ovoga maratona.