Zelena Baranja – “Zasadi stablo, ne budi panj”

OŠ „Dr. Franjo Tuđman“, Beli Manastir, treću godinu zaredom sudjeluje u nacionalnoj kampanji kolektivne sadnje stabala “Zasadi stablo, ne budi panj“.

Ove školske godine, u nacionalnu kampanju kolektivne sadnje stabala “Zasadi stablo, ne budi panj”, uključili su se učenici 5.a i 5.b razreda OŠ “Dr. Franjo Tuđman”, Beli Manastir posadili su nove sadnice u dvorištu za izvanučioničku nastavu. Prije same sadnje prošli su kratku edukaciju.

Udruga Đola posadila je 23 sadnice različitih stabala u dvorištu Društvenog centra u Dardi. Dvorište je 2021. godine uređeno i adaptirano za provedbu vanjskih aktivnosti te je sadnja stabala bila posljednja faza uređenja. U Društvenom centru trenutno djeluje osam udruga te smo ovom akcijom uspjeli osigurati njihov rad i u otežanim uvjetima zbog COVID – 19 pandemije. Nadamo se da ćemo u 2022. godini uspjeti ostvariti što veći broj javnih događanja, radionica i aktivnosti.

Udruga Đola

Nagradu “Najljepši školski vrtovi 2018”-Zagreb OŠ Draž osvojila je 3.mjesto. I ove godine se natječe. Kako nam javlja mageduc.biol.et chem,projekt menadžer,enolog Kristina Prakatur Golubov, jedna od zaslužnih za prošle i nadamo se buduće nagrade, proglašenje pobjednika je, zbog pandemije, odgođeno za proljeće 2022. godine.