Završen projekt kanalizacijskog sustava u Karancu – Poziv na priključenje

Jedan od do sada najvećih projekata na području općine Kneževi Vinogradi, „𝗜𝘇𝗴𝗿𝗮𝗱𝗻𝗷𝗮 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗮𝘃𝗮 𝗷𝗮𝘃𝗻𝗲 𝗼𝗱𝘃𝗼𝗱𝗻𝗷𝗲 𝘂 𝗻𝗮𝘀𝗲𝗹𝗷𝘂 𝗞𝗮𝗿𝗮𝗻𝗮𝗰“ je završen. Važnost i nužnost ovog projekta, kako za sve mještane Karanca tako i za sve intenzivniji razvoj turizma i sve veći broj turističkih objekata i posjetitelja, prepoznali su čelnici Općine Kneževi Vinogradi, Hrvatskih voda i Baranjskog vodovoda te su još prije četiri godine potpisali Ugovor o izgradnji.

Projekt, čija je 𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲𝗱𝗻𝗼𝘀𝘁 𝗶𝘇𝗻𝗼𝘀𝗶𝗹𝗮 𝗰𝗰𝗮. 𝟮𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗷𝘂𝗻𝗮 𝗸𝘂𝗻𝗮 bio je podijeljen na četiri faze. Prva faza projekta provodila se od 2019. do 2020. godine, a obuhvaćala je radove u dijelu Kolodvorske ulice, ulice Nikole Tesle i ulice Ive Lole Ribara. Izvođač radova prve faze bila je tvrtka Odvodnja d.o.o. iz Darde.

Realizacije projekta nastavljena je 2021. godine, a odnosila se na 2., 3. i 4. fazu. Izvođač radova je tvrtka CROCUS d.o.o. Radovi su okončani krajem rujna 2022. godine, a izvođeni su u ostatku Kolodvorske ulice, ulici Petefi Šandora, Sunčanoj, Baranjskoj, radničkoj te ulici Tina Ujevića.

𝐎𝐩ć𝐢𝐧𝐚 𝐊𝐧𝐞ž𝐞𝐯𝐢 𝐕𝐢𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢 ć𝐞 𝐢 𝐨𝐯𝐨𝐠𝐚 𝐩𝐮𝐭𝐚 𝐬𝐯𝐢𝐦 𝐦𝐣𝐞š𝐭𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚 𝐊𝐚𝐫𝐚𝐧𝐜𝐚 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐢𝐭𝐢 𝐁𝐄𝐒𝐏𝐋𝐀𝐓𝐍𝐄 𝐩𝐫𝐢𝐤𝐥𝐣𝐮č𝐤𝐞 𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐚𝐯 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐞 𝐨𝐝𝐯𝐨𝐝𝐧𝐣𝐞. Predviđa se da će na novoizgrađeni sustav biti priključeno još 350 kućanstava/pravnih osoba. Stoga se pozivaju svi mještani Karanca da se Š𝐓𝐎 𝐏𝐑𝐈𝐉𝐄 𝐏𝐑𝐈𝐊𝐋𝐉𝐔Č𝐄 𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐚𝐯 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐞 𝐨𝐝𝐯𝐨𝐝𝐧𝐣𝐞, 𝐛𝐮𝐝𝐮ć𝐢 𝐝𝐚 𝐨𝐝 𝟏. 𝐭𝐫𝐚𝐯𝐧𝐣𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐯𝐢š𝐞 𝐧𝐞ć𝐞 𝐛𝐢𝐭𝐢 𝐮 𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐤𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢 𝐮𝐬𝐥𝐮𝐠𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐧𝐞 𝐨𝐝𝐯𝐨𝐝𝐧𝐣𝐞.

Realizacijom ovog projekta u potpunosti će se riješiti problem odvodnje sanitarno – fekalnih voda iz kućanstava i pravnih subjekata u naselju Karanac, a obzirom da općina vodi brigu o podjednakom razvoju svih naselja i podizanju kvalitete života i životnog standarda svih sumještana, ovim putem želimo podijeliti informaciju da 𝘇𝗮𝗽𝗼č𝗶𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗶𝘇𝗴𝗿𝗮𝗱𝗻𝗷𝗲 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗮𝘃𝗮 𝗷𝗮𝘃𝗻𝗲 𝗼𝗱𝘃𝗼𝗱𝗻𝗷𝗲 – 𝗸𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲 𝘂 𝗻𝗮𝘀𝗲𝗹𝗷𝗶𝗺𝗮 𝗦𝘂𝘇𝗮 𝗶 𝗭𝗺𝗮𝗷𝗲𝘃𝗮𝗰.