Općina Kneževi Vinogradi dobit će prvo nogometno igralište s umjetnom travom

Na području Općine Kneževi Vinogradi nastavljaju se vrijedna ulaganja u društvenu i sportsku infrastrukturu.
Tako je danas potpisan još jedan ugovor koji se odnosi na izvođenje radova na izgradnji novog pomoćnog igrališta sa umjetnom travom u sklopu SRC Kneževi Vinogradi.
Investicija je to koju će Općina Kneževi Vinogradi realizirati u partnerstvu s Hrvatski nogometni savez – koji će navedeni projekt financirati s oko 700.000 kuna. Novo pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom biti će dimenzija cca 55 x 30 metara, a izgradit će se kraj pomoćnog terena NK Borac uz šetnicu oko „ribnjaka“. Igralište će se ponajviše koristiti za potrebe treninga i utakmica ŠKOLE NOGOMETA NK BORAC– a čiji su dosadašnji rezultati i trud uz velike ambicije, jedan od glavnih razloga zbog kojeg se krenulo u realizaciju navedenog projekta.
Ovakva moderna sportska infrastruktura omogućiti će bavljenje sportom našim najmlađim sumještanima tijekom cijele godine tj. svih 365 dana bez obzira na vremenske uvjete.
Naime, iz godinu u godinu nogometna škola bilježi sve veći broj djece raznih dobnih skupina (preko 120 u 6 selekcija), ne samo sa područja općine već iz cijele Baranje, a koja se natječu u dva nogometna središta – NS Osijek i NS Beli Manastir. Djeca postižu odlične rezultate, a svojim primjerom i ponašanjem su na ponos svim mještanima općine i cijele Baranje.
Uz sport, odnosno bavljenje sportom ističu se i drugim kvalitetnim sadržajima koje promoviraju a to su međusobna druženja djece i stjecanje doživotnih prijateljstava, razvijanje tolerancije, jačanje timskog duha, zajednički odlasci na utakmice, turnire i izlete, upoznavanje novih krajeva, organiziranje međunarodnih turnira…a sve je to preduvjet, uz neizostavne infrastrukturne uvjete, za stvaranje suvremenog sportskog centra čiji bi naglasak bio na radu s djecom i mladima.
Ugovor vrijednosti skoro 860.000 kn sa PDV-om potpisan je sa tvrtkom Binder d.o.o. iz Osijeka, koja bi radove trebala završiti u roku od 8 mjeseci.

Izvor: Facebook / Kneževi Vinogradi Info