Danas je Čvarakfest i Zimski vašar u Karancu

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu. Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA.  Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući 

09:00 – Topljenje čvaraka
          – Sajam domaćih proizvoda  – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
         – Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
         – Kuhano vino
         – KUD Gruntovec – Gruntovački humor na kranačkom vašaru
12:00 proglašenje ”čvarak majstora”

Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”.

📷: Dubravko Franjin

Organizator: Udruga ”Čuvari starih zanata”