Započela izgradnja mađarskih vrtića u Belom Manastiru, Laslovu i Korođu

Polaganjem vremenske kapsule u temelje zgrade Kulturnog centra Mađara u Belom Manastiru, završena je svečanost početka gradnje tri nova vrtića na mađarskom jeziku u Belom Manastiru, Laslovu i Korođu čiju izgradnju u cijelosti financira Vlada Mađarske, a posredovanjem Demokratske zajednice Mađara Hrvatske.

Saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom Saboru i predsjednik DZMH-a Robert Jankovics sretan je što Mađari u Hrvatskoj mogu služiti interesima mađarske zajednice i istovremeno biti dobri i vjerni građani Republike Hrvatske. Izgradnju ova tri vrtića nazvao je znakom vjeruj u budućnost..

Saborski zastupnik i predsjednik DZMH Robert Jankovics

Gradonačelnik Tomislav Rob istaknuo je dobre odnose mađarske zajednice i Grada Belog Manastira, a izgradnjom ovog Kulturnog centra Mađara Grad će dobiti četvrti vrtić…

Gradonačelnik Tomislav Rob

Rok izgradnje sva tri vrtića je kraj kolovoza iduće godine, a osim vrtića u Belom Manastiru, Kulturni centar Mađara u ulici Franca Liszta imat će dvoranu za manifestacije i knjižnicu. Robert Jankovics pojasnio je i značaj vremenske kapsule..

Saborski zastupnik i predsjednik DZMH Robert Jankovics

Svečanosti su nazočili državni tajnik Vlade Mađarske za Mađare izvan Mađarske Árpád János Potápi, veleposlanik Mađarske u Zagrebu dr. Csaba Demcsák, generalni konzul Mađarske u Osijeku János Fuzik i predstavnici mađarskih zajednica u Belom Manastiru, Korođu i Laslovu.

Izvođač radova je tvrtka Presing d.o.o. iz Osijeka, a projekt je izgradila tvrtka Trinas d.o.o. iz Osijeka.