Večer vina i umjetnosti ponovo oduševila posjetitelje

Prošlog vikenda je u osječkom Perivoju kralja Tomislava održana još jedna Večer vina i umjetnosti. Turistička zajednica Osječko – baranjske županije je uz partnere, pripremila je još jedno sljubljivanje vina, umjetnosti i prekrasnog ambijenta. Pred pozornicom fotogeničnog zalaska sunca i nad uvijek inspiriranim nebom koje u prvi red postavi sve najsjajnije zvijezde, dogodila se, kako kažu iz TZ-a, razmjena osmijeha i zagrljaja. Čarolija vina Slavonije i Podunavlja, uz ritam koji su zadali Nera & Uptown te virtuoz akustične gitare Ivan Kovačević Jimi, privukli su brojne posjetitelje u jedan od najljepših osječkih i hrvatskih perivoja. Za art zonu ć pobrinuli su se vrsni osječki umjetnici i gosti, a lounge koji uvijek preraste u clubbing na otvorenom, ponovo je bio u režiji In da Sofe. Park su svojom umjetnošću oplemenili land-art umjetnik Nikola Faller i udruga ReArt s radovima posvećenim Otti Berger.

– Cijelu godinu praktički obilježavamo 10 godina Večeri vina i umjetnosti. Prema povratnim informacijama posjetitelja lokacija je savršena. Uživaju svi, uživamo mi. Ovo je vrhunska prezentacija proizvođača vina, vinara. Idemo prošetati – kazao je na samom početku Večeri zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Tradicija promocije vrhunskih vina gdje posjetitelji imaju priliku iz prve ruke saznati sve što ih zanima o vinima koja kušaju podiže ljestvicu vinske kulture u Osijeku, ali i cijelom istoku Hrvatske.

– Imam osjećaj da volimo sve verzije Večeri, i ljetne i sve druge. Deset godina slavimo ove godine, družimo se na najljepšem mogućem mjestu. Imamo dobro vino, vinare koji vrijedno rade cijele godine – zakratko je dodala i direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Večeri vina i umjetnosti svojevrsni su izlog vinograda Osječko-baranjske županije, jer posjetitelji nerijetko nakon što se u parku upoznaju s vinima i vinarima, za svoju iduću destinaciju biraju njihove podrume.

Izvor: OBŽ