Župan u Općini Bizovac

Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić s načelnikom Bizovca Srećkom Vukovićem obišao je zajedničke investicije na području Općine.

U naselju Cret Bizovački gdje je u proteklim godinama Županija izgradila novu školu i rukometno igralište ovih dana postavljena su nova igrala vrijedna 60 tisuća kuna čime je postojeće dječje igralište u potpunosti opremljeno i modernizirano. Ovdje Općina Bizovac provodi veliki projekt obnove odnosno postavljanja nove javne rasvjete u vrijednosti od milijun kuna.

Jedna od najznačajnijih investicija u ovoj Općini je izgradnja novog društvenog odnosno vatrogasnog doma kojeg će koristit Dobrovoljno vatrogasno društvo Bizovac koje je prošle godine proslavilo 90 godina postojanja. Posebno je time bio zadovoljan predsjednik Društva Ivan Mitrić koji se zahvalio Općini i Županiji na ovoj investiciji i dosadašnjoj podršci. Vrijednost Doma je preko dva milijuna kuna. U tijeku je tehnički pregled i uskoro očekujemo uporabnu dozvolu, rekao je župan Šišljagić.

Ono što Bizovac nikada nije imao, a u posljednje vrijeme je sve veća potreba, je vrtić koji skrbi o djeci jasličke dobi odnosno starosti od godinu do tri godine. Od sljedeće pedagoške godine i to će biti riješeno. Naime, upravo se obavljaju posljednji građevinski radovi na uređenju potkrovlja postojećeg vrtića Maslačak u Bizovcu gdje će na preko sto četvornih metara biti uređen prostor budućih jaslica. Za investiciju Općina i Županija izdvojili su oko pola milijuna kuna.